Romige schorseneren
Romige schorseneren

Romige schorseneren

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 5.2 g
Suiker 4.8 g
Vezel 27.7 g
Eiwit 4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de schorseneren en snij in stukken van 4 à 5 cm. Snij de dikkere exemplaren in 2. Doe ze in een kom water met een scheutje citroensap of azijn tot gebruik.

  4. Snipper het bieslook en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de schorseneren 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Doe de schorseneren opnieuw in de kookpot en voeg het knoflook toe. Overgiet met de witte wijn en laat inkoken tot de wijn volledig is verdampt.

  8. Voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. koken.

  9. Roer er het bieslook onder.

Tip

Lekker met puree en gebakken vis.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de schorseneren en snij in stukken van 4 à 5 cm. Snij de dikkere exemplaren in 2. Doe ze in een kom water met een scheutje citroensap of azijn tot gebruik.

  4. Snipper het bieslook en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de schorseneren 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Doe de schorseneren opnieuw in de kookpot en voeg het knoflook toe. Overgiet met de witte wijn en laat inkoken tot de wijn volledig is verdampt.

  8. Voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. koken.

  9. Roer er het bieslook onder.

Tip

Lekker met puree en gebakken vis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 5.2 g
Suiker 4.8 g
Vezel 27.7 g
Eiwit 4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal