Roodbaars met chermoula en pittige courgette
Roodbaars met chermoula en pittige courgette

Roodbaars met chermoula en pittige courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 12.3 g
Suiker 11.3 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 26.1 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ontdooitijd + 5 min.

  3. Laat de roodbaarsfilets volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper intussen de ui het knoflook fijn.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Snij de ongeschilde courgettes in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgetteschijfjes ± 5 min. aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Bak de ui in dezelfde pan goudbruin. Meng er de tomatenpuree en de harissa onder.

  10. Voeg 2,5 dl water toe en breng op smaak met zout, de ras el hanout en het knoflook. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg nog 4 dl water toe en laat 20 min. sudderen.

  11. Roer intussen het komijnpoeder onder 4 eetl. olijfolie. Bestrijk de roodbaarsfilets met de olie en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 15 min. gaar.

  13. Roer de courgetteschijfjes onder de pittige saus.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de courgetteschijfjes over de borden en leg er de roodbaarsfilets op. Bestrooi met de platte peterselie en serveer met stokbrood.

Tip

Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade op basis van komijn. De exacte samenstelling verschilt van land tot land. Het geeft een pittige of frisse toets aan gerechten met vis, maar ook aan vlees- en groenteschotels. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in blokjes en 50 g stokbrood in kleine stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak het stokbrood, de courgette en 30 g roodbaarsfilet ± 15 min. gaar. 3 Snij alles in hapklare stukjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ontdooitijd + 5 min.

  3. Laat de roodbaarsfilets volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper intussen de ui het knoflook fijn.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Snij de ongeschilde courgettes in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgetteschijfjes ± 5 min. aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Bak de ui in dezelfde pan goudbruin. Meng er de tomatenpuree en de harissa onder.

  10. Voeg 2,5 dl water toe en breng op smaak met zout, de ras el hanout en het knoflook. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg nog 4 dl water toe en laat 20 min. sudderen.

  11. Roer intussen het komijnpoeder onder 4 eetl. olijfolie. Bestrijk de roodbaarsfilets met de olie en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 15 min. gaar.

  13. Roer de courgetteschijfjes onder de pittige saus.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de courgetteschijfjes over de borden en leg er de roodbaarsfilets op. Bestrooi met de platte peterselie en serveer met stokbrood.

Tip

Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade op basis van komijn. De exacte samenstelling verschilt van land tot land. Het geeft een pittige of frisse toets aan gerechten met vis, maar ook aan vlees- en groenteschotels. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in blokjes en 50 g stokbrood in kleine stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak het stokbrood, de courgette en 30 g roodbaarsfilet ± 15 min. gaar. 3 Snij alles in hapklare stukjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 12.3 g
Suiker 11.3 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 26.1 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier Wijn Terra Vecchia Reserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté - Corsica

Bekijk het recept digitaal