- Bewaar

- Bewaar
Roodbaars met chermoula en pittige courgette
Onze drankensuggesties
Bier Palm Amberbier Wijn Terra Vecchia Reserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté - Corsica
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
ontdooitijd + 5 min.
-
Laat de roodbaarsfilets volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper intussen de ui het knoflook fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgetteschijfjes ± 5 min. aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de ui in dezelfde pan goudbruin. Meng er de tomatenpuree en de harissa onder.
-
Voeg 2,5 dl water toe en breng op smaak met zout, de ras el hanout en het knoflook. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg nog 4 dl water toe en laat 20 min. sudderen.
-
Roer intussen het komijnpoeder onder 4 eetl. olijfolie. Bestrijk de roodbaarsfilets met de olie en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 15 min. gaar.
-
Roer de courgetteschijfjes onder de pittige saus.
-
Afwerking:
-
Verdeel de courgetteschijfjes over de borden en leg er de roodbaarsfilets op. Bestrooi met de platte peterselie en serveer met stokbrood.
Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade op basis van komijn. De exacte samenstelling verschilt van land tot land. Het geeft een pittige of frisse toets aan gerechten met vis, maar ook aan vlees- en groenteschotels. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in blokjes en 50 g stokbrood in kleine stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak het stokbrood, de courgette en 30 g roodbaarsfilet ± 15 min. gaar. 3 Snij alles in hapklare stukjes.
Onze drankensuggesties
Bier Palm Amberbier Wijn Terra Vecchia Reserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté - Corsica
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
ontdooitijd + 5 min.
-
Laat de roodbaarsfilets volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper intussen de ui het knoflook fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgetteschijfjes ± 5 min. aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de ui in dezelfde pan goudbruin. Meng er de tomatenpuree en de harissa onder.
-
Voeg 2,5 dl water toe en breng op smaak met zout, de ras el hanout en het knoflook. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg nog 4 dl water toe en laat 20 min. sudderen.
-
Roer intussen het komijnpoeder onder 4 eetl. olijfolie. Bestrijk de roodbaarsfilets met de olie en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 15 min. gaar.
-
Roer de courgetteschijfjes onder de pittige saus.
-
Afwerking:
-
Verdeel de courgetteschijfjes over de borden en leg er de roodbaarsfilets op. Bestrooi met de platte peterselie en serveer met stokbrood.
Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade op basis van komijn. De exacte samenstelling verschilt van land tot land. Het geeft een pittige of frisse toets aan gerechten met vis, maar ook aan vlees- en groenteschotels. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in blokjes en 50 g stokbrood in kleine stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak het stokbrood, de courgette en 30 g roodbaarsfilet ± 15 min. gaar. 3 Snij alles in hapklare stukjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Palm Amberbier Wijn Terra Vecchia Reserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté - Corsica