Roodbaars met gebakken aardappel en broccolibonenpuree

Roodbaars met gebakken aardappel en broccolibonenpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 41.6 g
Eiwit 34.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Snij de aardappelen in dikke schijven.

  4. Spoel ondertussen de bonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Snij de broccoli's in gelijke roosjes.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de roosjes broccoli ± 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de bonen toe. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelschijven goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de roodbaarsfilets 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Hak ondertussen de broccoli en de bonen grof en meng er het sesamzaad en het bieslook onder. Voeg 2 eetl. olijfolie en het citroensap toe, roer goed en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Snij de aardappelen in dikke schijven.

  4. Spoel ondertussen de bonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Snij de broccoli's in gelijke roosjes.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de roosjes broccoli ± 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de bonen toe. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelschijven goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de roodbaarsfilets 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Hak ondertussen de broccoli en de bonen grof en meng er het sesamzaad en het bieslook onder. Voeg 2 eetl. olijfolie en het citroensap toe, roer goed en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 41.6 g
Eiwit 34.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal