Roodbaars met witloof en courgette
Roodbaars met witloof en courgette

Roodbaars met witloof en courgette

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 38.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalot in fijne ringetjes.

  3. Snij de courgette in de lengte in twee en daarna in schijfjes.

  4. Snij het witloof fijn.

  5. Snij de dragontakjes in grove stukken (voor meer smaak).

  6. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  7. Bereiding:
  8. Schik de diepgevroren roodbaarsfilets in een pan. Giet er de witte wijn bij en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout. Schik de dragon over de visfilets. Laat 15 à 20 min. (naargelang de dikte van de vis) sudderen tot de vis gaar is.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een brede pan. Voeg de sjalot toe en laat even stoven.

  10. Voeg de courgetteschijfjes toe en laat gedurende een paar minuten glazig stoven. Roer om met een houten lepel.

  11. Meng er het witloof onder en kruid met peper en zout. Voeg de geplette korianderbolletjes en de suiker toe en roer goed om. Laat gedurende 5 à 7 min. sudderen.

  12. Blus met het sinaasappelsap. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  13. Wanneer de vis klaar is, roert u het resterende kookvocht onder de groenten.

  14. Afwerking:
  15. Schik op elk bord wat groenten en leg er een stuk roodbaarsfilet op. Dien onmiddellijk op. Serveer met natuuraardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalot in fijne ringetjes.

  3. Snij de courgette in de lengte in twee en daarna in schijfjes.

  4. Snij het witloof fijn.

  5. Snij de dragontakjes in grove stukken (voor meer smaak).

  6. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  7. Bereiding:
  8. Schik de diepgevroren roodbaarsfilets in een pan. Giet er de witte wijn bij en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout. Schik de dragon over de visfilets. Laat 15 à 20 min. (naargelang de dikte van de vis) sudderen tot de vis gaar is.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een brede pan. Voeg de sjalot toe en laat even stoven.

  10. Voeg de courgetteschijfjes toe en laat gedurende een paar minuten glazig stoven. Roer om met een houten lepel.

  11. Meng er het witloof onder en kruid met peper en zout. Voeg de geplette korianderbolletjes en de suiker toe en roer goed om. Laat gedurende 5 à 7 min. sudderen.

  12. Blus met het sinaasappelsap. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  13. Wanneer de vis klaar is, roert u het resterende kookvocht onder de groenten.

  14. Afwerking:
  15. Schik op elk bord wat groenten en leg er een stuk roodbaarsfilet op. Dien onmiddellijk op. Serveer met natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 38.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tintelfrisse witte loirewijn. Aangenaam droog en fijn, en voorzien van een goede aciditeit. Wijn Michel Torino Torrontes Argentinië Wijn Argentijnse witte wijn van de plaatselijk heel populaire torrontesdruif. Bijzonder aromatische wijn: groene appel, citrus en rozen. Fijne en frisse smaak vol exotische toetsen.

Bekijk het recept digitaal