Roodbaarshaasje en koude aardappelsalade met mosterddressing
Roodbaarshaasje en koude aardappelsalade met mosterddressing

Roodbaarshaasje en koude aardappelsalade met mosterddressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 4.3 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 29.5 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (25 min.)
  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de snijbonen in schuine stukken van 1/2 cm.

  5. Snij de tomaten in blokjes.

  6. Snij de rode ui in fijne ringen.

  7. Pers de limoen.

  8. Snij de tuinkers los.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  11. Kook intussen de snijbonen 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Verhit de olijfolie en de boter in een pan en bak de roodbaarshaasjes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Meng de mayonaise met het limoensap, de mosterd, peper en zout.

  14. Meng de snijbonen, de tomaten en de rode ui onder de afgekoelde aardappelen.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de tuinkers en een beetje mosterddressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (25 min.)
  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de snijbonen in schuine stukken van 1/2 cm.

  5. Snij de tomaten in blokjes.

  6. Snij de rode ui in fijne ringen.

  7. Pers de limoen.

  8. Snij de tuinkers los.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  11. Kook intussen de snijbonen 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Verhit de olijfolie en de boter in een pan en bak de roodbaarshaasjes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Meng de mayonaise met het limoensap, de mosterd, peper en zout.

  14. Meng de snijbonen, de tomaten en de rode ui onder de afgekoelde aardappelen.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de tuinkers en een beetje mosterddressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 4.3 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 29.5 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Maremma D.O.C. Vermentino Campo al Moro Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal