Roodbaarshaasje met ontbijtspek en pittige aardappelsalade
Roodbaarshaasje met ontbijtspek en pittige aardappelsalade

Roodbaarshaasje met ontbijtspek en pittige aardappelsalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2171 kj
Energie 519 kcal
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 41.5 g
Suiker 2.9 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 33.1 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Schil de krielaardappelen. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  4. Snipper intussen de lente-uitjes fijn. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een lepel. Snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  5. Meng de zure room met de mierikswortel en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Kruid intussen elke roodbaarsfilet met zwarte peper en omwikkel met 2 sneetjes spek. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis 3 à 4 min. aan elke kant tot het spek mooi bruin is.

  7. Roer de zure room met mierikswortel onder de aardappelen. Meng er de lente-uitjes, de uitgelekte kappertjes, de komkommer en de veldsla onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Schil de krielaardappelen. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  4. Snipper intussen de lente-uitjes fijn. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een lepel. Snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  5. Meng de zure room met de mierikswortel en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Kruid intussen elke roodbaarsfilet met zwarte peper en omwikkel met 2 sneetjes spek. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis 3 à 4 min. aan elke kant tot het spek mooi bruin is.

  7. Roer de zure room met mierikswortel onder de aardappelen. Meng er de lente-uitjes, de uitgelekte kappertjes, de komkommer en de veldsla onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2171 kj
Energie 519 kcal
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 41.5 g
Suiker 2.9 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 33.1 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Blond bier Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal