Roomsoep met pompoen (gluten- en lactosevrij)
Roomsoep met pompoen (gluten- en lactosevrij)

Roomsoep met pompoen (gluten- en lactosevrij)

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 115 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de aardappel in stukken.

  5. Verwijder de schil van de pompoen, verwijder de pitjes

  6. en de zaadlijsten en snij in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. 1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  9. 2. Voeg de stukjes pompoen en de aardappel toe. Overgiet met de groentebouillon, kruid met nootmuskaat en laat 20 min. koken op een zacht vuurtje.

  10. 3. Mix de soep en voeg het plantaardig alternatief voor room toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien de soep goed warm op in kommetjes of diepe borden en versier met wat fijngesnipperde peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de aardappel in stukken.

  5. Verwijder de schil van de pompoen, verwijder de pitjes

  6. en de zaadlijsten en snij in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. 1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  9. 2. Voeg de stukjes pompoen en de aardappel toe. Overgiet met de groentebouillon, kruid met nootmuskaat en laat 20 min. koken op een zacht vuurtje.

  10. 3. Mix de soep en voeg het plantaardig alternatief voor room toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien de soep goed warm op in kommetjes of diepe borden en versier met wat fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 115 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 2.7 g

Bekijk het recept digitaal