Rosbief chateaubriand en gebakken bloemkool met truffelolie
Rosbief chateaubriand en gebakken bloemkool met truffelolie

Rosbief chateaubriand en gebakken bloemkool met truffelolie

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 43.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten grof.

  3. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  4. Snij de bloemkool in kleinere roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een kookpot die zo groot is als het vlees. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat de bloemkoolroosjes lichtjes kleuren. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Overgiet met de lichte room en laat 15 min. afgedekt verder garen op een zacht vuur. Roer af en toe.

  8. Doe de grof gesneden sjalotten en het fijngesnipperde knoflook bij het vlees. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Dek af en laat nog ± 15 min. garen (naar smaak).

  9. Haal het vlees uit de kookpot en hou warm. Blus de kookpot met de kalfsfond en schraap de braadresten los, kruid met peper en zout.

  10. Besprenkel de bloemkool met de truffelolie.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en geef er de bloemkool bij.

  13. Serveer met kroketten of gekookte aardappelen.

Tip

Het is belangrijk dat de kookpot niet veel groter is dan het vlees. Anders brandt de boter rond het vlees aan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten grof.

  3. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  4. Snij de bloemkool in kleinere roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een kookpot die zo groot is als het vlees. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat de bloemkoolroosjes lichtjes kleuren. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Overgiet met de lichte room en laat 15 min. afgedekt verder garen op een zacht vuur. Roer af en toe.

  8. Doe de grof gesneden sjalotten en het fijngesnipperde knoflook bij het vlees. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Dek af en laat nog ± 15 min. garen (naar smaak).

  9. Haal het vlees uit de kookpot en hou warm. Blus de kookpot met de kalfsfond en schraap de braadresten los, kruid met peper en zout.

  10. Besprenkel de bloemkool met de truffelolie.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en geef er de bloemkool bij.

  13. Serveer met kroketten of gekookte aardappelen.

Tip

Het is belangrijk dat de kookpot niet veel groter is dan het vlees. Anders brandt de boter rond het vlees aan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 43.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin Abdijbier

Bekijk het recept digitaal