Rosbief met groentestaafjes uit de oven
Rosbief met groentestaafjes uit de oven

Rosbief met groentestaafjes uit de oven

Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 21 g
Eiwit 36.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de pastinaken en de wortelen en snij in staafjes van max. 1 cm dik.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een pan en bak de rosbief goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout en schik het gebraad in een ovenschaal.

  8. Meng de olijfolie en het knoflook onder de groenten en schik rond het gebraad. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Giet het braadvet uit de pan en blus met de gevogeltefond en de uienkonfijt. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met kroketjes of gratin dauphinois.

Tip

Liefhebbers van wild kunnen de rosbief vervangen door hindegebraad.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de pastinaken en de wortelen en snij in staafjes van max. 1 cm dik.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een pan en bak de rosbief goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout en schik het gebraad in een ovenschaal.

  8. Meng de olijfolie en het knoflook onder de groenten en schik rond het gebraad. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Giet het braadvet uit de pan en blus met de gevogeltefond en de uienkonfijt. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met kroketjes of gratin dauphinois.

Tip

Liefhebbers van wild kunnen de rosbief vervangen door hindegebraad.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 21 g
Eiwit 36.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn Château Lestage A.O.P. Listrac

Bekijk het recept digitaal