Rösti
Rösti

Rösti

40 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 0 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en rasp grof.

  3. Wikkel de geraspte aardappelen in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.

  4. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.

  7. Verdeel de geraspte aardappelen over de pan en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  8. Laat 8 à 10 min. garen op een zacht vuur tot de onderkant mooi bruin is.

  9. Leg een bord omgekeerd op de pan en draai de pan om zodat de rösti met de gebakken kant naar boven op het bord terechtkomt.

  10. Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden van het bord in de pan. Laat nog 6 à 8 min. verder garen op een zacht vuur.

  11. Afwerking:
  12. Lekker bij kip en gebakken vis.

Tip

Voeg stukjes gebakken spek, kruiden (tijmblaadjes of platte peterselie), stukjes gestoofde ui of fijngesnipperde lente-uitjes toe aan de geraspte aardappelen voor extra smaak.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en rasp grof.

  3. Wikkel de geraspte aardappelen in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.

  4. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.

  7. Verdeel de geraspte aardappelen over de pan en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  8. Laat 8 à 10 min. garen op een zacht vuur tot de onderkant mooi bruin is.

  9. Leg een bord omgekeerd op de pan en draai de pan om zodat de rösti met de gebakken kant naar boven op het bord terechtkomt.

  10. Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden van het bord in de pan. Laat nog 6 à 8 min. verder garen op een zacht vuur.

  11. Afwerking:
  12. Lekker bij kip en gebakken vis.

Tip

Voeg stukjes gebakken spek, kruiden (tijmblaadjes of platte peterselie), stukjes gestoofde ui of fijngesnipperde lente-uitjes toe aan de geraspte aardappelen voor extra smaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 0 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal