- Bewaar

- Bewaar
Rösti
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en rasp grof.
-
Wikkel de geraspte aardappelen in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.
-
Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
-
Verdeel de geraspte aardappelen over de pan en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
-
Laat 8 à 10 min. garen op een zacht vuur tot de onderkant mooi bruin is.
-
Leg een bord omgekeerd op de pan en draai de pan om zodat de rösti met de gebakken kant naar boven op het bord terechtkomt.
-
Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden van het bord in de pan. Laat nog 6 à 8 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Lekker bij kip en gebakken vis.
Voeg stukjes gebakken spek, kruiden (tijmblaadjes of platte peterselie), stukjes gestoofde ui of fijngesnipperde lente-uitjes toe aan de geraspte aardappelen voor extra smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en rasp grof.
-
Wikkel de geraspte aardappelen in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.
-
Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
-
Verdeel de geraspte aardappelen over de pan en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
-
Laat 8 à 10 min. garen op een zacht vuur tot de onderkant mooi bruin is.
-
Leg een bord omgekeerd op de pan en draai de pan om zodat de rösti met de gebakken kant naar boven op het bord terechtkomt.
-
Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden van het bord in de pan. Laat nog 6 à 8 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Lekker bij kip en gebakken vis.
Voeg stukjes gebakken spek, kruiden (tijmblaadjes of platte peterselie), stukjes gestoofde ui of fijngesnipperde lente-uitjes toe aan de geraspte aardappelen voor extra smaak.