Rozijnenbolletjes
Rozijnenbolletjes

Rozijnenbolletjes

Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 65.1 g
Suiker 14.7 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 7.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng de 2 soorten bloem met het zout, de suiker en de rozijnen.

  3. Voeg de melk, de boter, het water en het ei toe. Kneed 10 min. in een keukenrobot tot het deeg glad en elastisch is.

  4. Bestrooi je werkblad met bloem, bestrooi het deeg met bloem en maak er een bolletje van. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 45 min. rusten op kamertemperatuur.

  5. Kneed het deeg 5 min. en verdeel in 10 gelijke bolletjes.

  6. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, dek af en laat ze 1 u. 30 min. à 2 u. rijzen op kamertemperatuur.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Zet de rozijnenbolletjes 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verlaag de temperatuur naar 180 °C en laat nog 10 min. bakken.

  10. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng de 2 soorten bloem met het zout, de suiker en de rozijnen.

  3. Voeg de melk, de boter, het water en het ei toe. Kneed 10 min. in een keukenrobot tot het deeg glad en elastisch is.

  4. Bestrooi je werkblad met bloem, bestrooi het deeg met bloem en maak er een bolletje van. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 45 min. rusten op kamertemperatuur.

  5. Kneed het deeg 5 min. en verdeel in 10 gelijke bolletjes.

  6. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, dek af en laat ze 1 u. 30 min. à 2 u. rijzen op kamertemperatuur.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Zet de rozijnenbolletjes 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verlaag de temperatuur naar 180 °C en laat nog 10 min. bakken.

  10. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 65.1 g
Suiker 14.7 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 7.9 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal