- Bewaar

- Bewaar
Rozijnenbolletjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de 2 soorten bloem met het zout, de suiker en de rozijnen.
-
Voeg de melk, de boter, het water en het ei toe. Kneed 10 min. in een keukenrobot tot het deeg glad en elastisch is.
-
Bestrooi je werkblad met bloem, bestrooi het deeg met bloem en maak er een bolletje van. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 45 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Kneed het deeg 5 min. en verdeel in 10 gelijke bolletjes.
-
Leg ze op een bakplaat met bakpapier, dek af en laat ze 1 u. 30 min. à 2 u. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Zet de rozijnenbolletjes 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur naar 180 °C en laat nog 10 min. bakken.
-
Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de 2 soorten bloem met het zout, de suiker en de rozijnen.
-
Voeg de melk, de boter, het water en het ei toe. Kneed 10 min. in een keukenrobot tot het deeg glad en elastisch is.
-
Bestrooi je werkblad met bloem, bestrooi het deeg met bloem en maak er een bolletje van. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 45 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Kneed het deeg 5 min. en verdeel in 10 gelijke bolletjes.
-
Leg ze op een bakplaat met bakpapier, dek af en laat ze 1 u. 30 min. à 2 u. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Zet de rozijnenbolletjes 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur naar 180 °C en laat nog 10 min. bakken.
-
Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.