Rozijnenbroodjes met kaneel
Rozijnenbroodjes met kaneel

Rozijnenbroodjes met kaneel

Ontbijt
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 246 kcal
Vet 3.6 g
Koolhydraat 44.9 g
Eiwit 7.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Giet de melk in een steelpannetje en smelt er de boter in op een zacht vuur. Laat er de rozijnen eventjes in weken.

  4. Klop ondertussen het ei los met een vork.

  5. Meng de 2 soorten meel met het bakpoeder en de kaneel in een grote kom. Giet het melkmengsel erbij en kneed tot een homogeen deeg.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verdeel het deeg in 5 en kneed elk deel in de vorm van een broodje.

  9. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg er de 5 broodjes op. Bestrijk met het geklopte ei en strooi er de suiker over. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal de broodjes uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

Tip

Deze rozijnenbroodjes zijn het lekkerst de dag zelf en bij voorkeur lauw.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Giet de melk in een steelpannetje en smelt er de boter in op een zacht vuur. Laat er de rozijnen eventjes in weken.

  4. Klop ondertussen het ei los met een vork.

  5. Meng de 2 soorten meel met het bakpoeder en de kaneel in een grote kom. Giet het melkmengsel erbij en kneed tot een homogeen deeg.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verdeel het deeg in 5 en kneed elk deel in de vorm van een broodje.

  9. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg er de 5 broodjes op. Bestrijk met het geklopte ei en strooi er de suiker over. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal de broodjes uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

Tip

Deze rozijnenbroodjes zijn het lekkerst de dag zelf en bij voorkeur lauw.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 246 kcal
Vet 3.6 g
Koolhydraat 44.9 g
Eiwit 7.9 g

Bekijk het recept digitaal