- Bewaar

- Bewaar
Rozijnenbroodjes met kaneel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Giet de melk in een steelpannetje en smelt er de boter in op een zacht vuur. Laat er de rozijnen eventjes in weken.
-
Klop ondertussen het ei los met een vork.
-
Meng de 2 soorten meel met het bakpoeder en de kaneel in een grote kom. Giet het melkmengsel erbij en kneed tot een homogeen deeg.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel het deeg in 5 en kneed elk deel in de vorm van een broodje.
-
Bedek de bakplaat met bakpapier en leg er de 5 broodjes op. Bestrijk met het geklopte ei en strooi er de suiker over. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de broodjes uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Deze rozijnenbroodjes zijn het lekkerst de dag zelf en bij voorkeur lauw.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Giet de melk in een steelpannetje en smelt er de boter in op een zacht vuur. Laat er de rozijnen eventjes in weken.
-
Klop ondertussen het ei los met een vork.
-
Meng de 2 soorten meel met het bakpoeder en de kaneel in een grote kom. Giet het melkmengsel erbij en kneed tot een homogeen deeg.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel het deeg in 5 en kneed elk deel in de vorm van een broodje.
-
Bedek de bakplaat met bakpapier en leg er de 5 broodjes op. Bestrijk met het geklopte ei en strooi er de suiker over. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de broodjes uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Deze rozijnenbroodjes zijn het lekkerst de dag zelf en bij voorkeur lauw.