- Bewaar

- Bewaar
Rucola-venkelslaatje met krokante kippenreepjes
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.O.P. Chablis Michel Laroche
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in lange smalle reepjes en wentel door de bloem.
-
Meng de cajunkruiden onder de panko.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Wentel de reepjes kip eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de gekruide panko. Druk goed aan zodat de panko blijft plakken.
-
Bereiding:
-
Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne repen en meng onder de rucola.
-
Meng de mosterd met de sherryazijn en de honing. Giet er 4 eetl. olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde kippenreepjes ± 3 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte.
-
Afwerking:
-
Verdeel het rucola-venkelslaatje over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg er de gebakken kippenreepjes naast en serveer met een stukje brood.
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.O.P. Chablis Michel Laroche
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in lange smalle reepjes en wentel door de bloem.
-
Meng de cajunkruiden onder de panko.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Wentel de reepjes kip eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de gekruide panko. Druk goed aan zodat de panko blijft plakken.
-
Bereiding:
-
Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne repen en meng onder de rucola.
-
Meng de mosterd met de sherryazijn en de honing. Giet er 4 eetl. olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde kippenreepjes ± 3 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte.
-
Afwerking:
-
Verdeel het rucola-venkelslaatje over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg er de gebakken kippenreepjes naast en serveer met een stukje brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.O.P. Chablis Michel Laroche