Rucola-venkelslaatje met krokante kippenreepjes
Rucola-venkelslaatje met krokante kippenreepjes

Rucola-venkelslaatje met krokante kippenreepjes

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 42.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in lange smalle reepjes en wentel door de bloem.

  4. Meng de cajunkruiden onder de panko.

  5. Klop de eieren los met een vork.

  6. Wentel de reepjes kip eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de gekruide panko. Druk goed aan zodat de panko blijft plakken.

  7. Bereiding:
  8. Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne repen en meng onder de rucola.

  9. Meng de mosterd met de sherryazijn en de honing. Giet er 4 eetl. olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.

  10. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde kippenreepjes ± 3 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het rucola-venkelslaatje over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg er de gebakken kippenreepjes naast en serveer met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in lange smalle reepjes en wentel door de bloem.

  4. Meng de cajunkruiden onder de panko.

  5. Klop de eieren los met een vork.

  6. Wentel de reepjes kip eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de gekruide panko. Druk goed aan zodat de panko blijft plakken.

  7. Bereiding:
  8. Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne repen en meng onder de rucola.

  9. Meng de mosterd met de sherryazijn en de honing. Giet er 4 eetl. olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.

  10. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde kippenreepjes ± 3 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het rucola-venkelslaatje over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg er de gebakken kippenreepjes naast en serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 42.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Jouchère A.O.P. Chablis Michel Laroche

Bekijk het recept digitaal