Rucolaslaatje met paprika en radijs
Rucolaslaatje met paprika en radijs

Rucolaslaatje met paprika en radijs

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de rucola grof.

  3. Dep de gegrilde paprika's droog en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de radijzen in schijfjes.

  5. Snipper de halve rode ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de grof gehakte rucola met de paprika blokjes, de fijngesnipperde rode ui en de radijzen.

  8. Meng de olijfolie met de sherryazijn, de mosterd en de honing. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Besprenkel het slaatje met de vinaigrette. Lekker bij quiche, maar ook bij rosbief of runderbrochettes op de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de rucola grof.

  3. Dep de gegrilde paprika's droog en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de radijzen in schijfjes.

  5. Snipper de halve rode ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de grof gehakte rucola met de paprika blokjes, de fijngesnipperde rode ui en de radijzen.

  8. Meng de olijfolie met de sherryazijn, de mosterd en de honing. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Besprenkel het slaatje met de vinaigrette. Lekker bij quiche, maar ook bij rosbief of runderbrochettes op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' | A.O.P. Alsace | Wolfberger Sicilia I.G.T. | Fiano-Chardonnay | Inycon | Sicilia | Italië

Bekijk het recept digitaal