Rumpsteak en Griekse pasta met zomergroenten
Rumpsteak en Griekse pasta met zomergroenten

Rumpsteak en Griekse pasta met zomergroenten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3243 kj
Energie 775 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 82.7 g
Suiker 5.9 g
Vezel 13.7 g
Eiwit 55 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Kook intussen de diepgevroren prinsessenbonen ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de diepgevroren erwten de laatste 2 min. toe. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Smelt de boter en 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en bak verder naar smaak op een matig vuur. Leg de kruidenboter op het einde van de baktijd op het vlees en laat lichtjes smelten.

  5. Snipper het knoflook, het bieslook en de peterselie fijn. Hak de amandelnoten grof.

  6. Meng de groenten, het knoflook, de amandelnoten, de fijngesnipperde kruiden en de rest van de olijfolie onder de pasta. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Kook intussen de diepgevroren prinsessenbonen ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de diepgevroren erwten de laatste 2 min. toe. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Smelt de boter en 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en bak verder naar smaak op een matig vuur. Leg de kruidenboter op het einde van de baktijd op het vlees en laat lichtjes smelten.

  5. Snipper het knoflook, het bieslook en de peterselie fijn. Hak de amandelnoten grof.

  6. Meng de groenten, het knoflook, de amandelnoten, de fijngesnipperde kruiden en de rest van de olijfolie onder de pasta. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3243 kj
Energie 775 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 82.7 g
Suiker 5.9 g
Vezel 13.7 g
Eiwit 55 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Parenchère A.O.P. Bordeaux Clairet Bier Rodenbach Vintage Roodbruin bier

Bekijk het recept digitaal