- Bewaar

- Bewaar
Rumpsteak met broccolipuree en gekarameliseerde sesamwortelen
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de broccoli in roosjes.
-
Snij de wortelen in de lengte in 2 of 4 (het groene steeltje mag eraan blijven).
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de wortelen op. Meng met de olie, honing en de sojasaus. Kruid met peper en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen na 10 min. om.
-
Kook intussen de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Voeg de broccoli toe en laat nog 10 min. koken. Giet af. Hou enkele broccolirosjes apart voor de afwerking.
-
Voeg de zure room toe en aan de aardappelen en de broccoli en plet ze tot een smeuïge puree. Kruid met peper.
-
Smelt de boter in een pan en kruid de steaks met peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant naar smaak. Laat 2 min. rusten na de baktijd en snij in mooie plakjes.
Je kan de steel van een broccoli ook opeten. Schil hem en snij in kleine stukjes die je mee gaar kookt met de broccoliroosjes.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de broccoli in roosjes.
-
Snij de wortelen in de lengte in 2 of 4 (het groene steeltje mag eraan blijven).
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de wortelen op. Meng met de olie, honing en de sojasaus. Kruid met peper en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen na 10 min. om.
-
Kook intussen de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Voeg de broccoli toe en laat nog 10 min. koken. Giet af. Hou enkele broccolirosjes apart voor de afwerking.
-
Voeg de zure room toe en aan de aardappelen en de broccoli en plet ze tot een smeuïge puree. Kruid met peper.
-
Smelt de boter in een pan en kruid de steaks met peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant naar smaak. Laat 2 min. rusten na de baktijd en snij in mooie plakjes.
Je kan de steel van een broccoli ook opeten. Schil hem en snij in kleine stukjes die je mee gaar kookt met de broccoliroosjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux Supérieur