Rumpsteak met broccolipuree en gekarameliseerde sesamwortelen
Rumpsteak met broccolipuree en gekarameliseerde sesamwortelen

Rumpsteak met broccolipuree en gekarameliseerde sesamwortelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 570 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 47.9 g
Suiker 16.3 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 48.1 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Snij de broccoli in roosjes.

  4. Snij de wortelen in de lengte in 2 of 4 (het groene steeltje mag eraan blijven).

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de wortelen op. Meng met de olie, honing en de sojasaus. Kruid met peper en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen na 10 min. om.

  8. Kook intussen de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Voeg de broccoli toe en laat nog 10 min. koken. Giet af. Hou enkele broccolirosjes apart voor de afwerking.

  9. Voeg de zure room toe en aan de aardappelen en de broccoli en plet ze tot een smeuïge puree. Kruid met peper.

  10. Smelt de boter in een pan en kruid de steaks met peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant naar smaak. Laat 2 min. rusten na de baktijd en snij in mooie plakjes.

Tip

Je kan de steel van een broccoli ook opeten. Schil hem en snij in kleine stukjes die je mee gaar kookt met de broccoliroosjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Snij de broccoli in roosjes.

  4. Snij de wortelen in de lengte in 2 of 4 (het groene steeltje mag eraan blijven).

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de wortelen op. Meng met de olie, honing en de sojasaus. Kruid met peper en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen na 10 min. om.

  8. Kook intussen de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Voeg de broccoli toe en laat nog 10 min. koken. Giet af. Hou enkele broccolirosjes apart voor de afwerking.

  9. Voeg de zure room toe en aan de aardappelen en de broccoli en plet ze tot een smeuïge puree. Kruid met peper.

  10. Smelt de boter in een pan en kruid de steaks met peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant naar smaak. Laat 2 min. rusten na de baktijd en snij in mooie plakjes.

Tip

Je kan de steel van een broccoli ook opeten. Schil hem en snij in kleine stukjes die je mee gaar kookt met de broccoliroosjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 570 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 47.9 g
Suiker 16.3 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 48.1 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal