Rumpsteak met Griekse pasta en courgette
Rumpsteak met Griekse pasta en courgette

Rumpsteak met Griekse pasta en courgette

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Energie 2594 kj
Vet 13.9 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 69.1 g
Suiker 15.3 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 52.7 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.

  2. Snij de paprika in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in blokjes.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot. Bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de paprikablokjes en de diepgevroren courgetteschijfjes toe en roer er de tomatenpuree en de spaghettikruiden onder.

  4. Overgiet met het water en laat 15 min. sudderen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng de pasta onder de groenten.

  6. Verhit de boter en de rest van de olijfolie in een pan en bak de rumpsteaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met de takjes rozemarijn, peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog even verder garen naar smaak.

  7. Verdeel de pasta met groenten over de borden. Snij de rumpsteaks in reepjes en schik er bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.

  2. Snij de paprika in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in blokjes.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot. Bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de paprikablokjes en de diepgevroren courgetteschijfjes toe en roer er de tomatenpuree en de spaghettikruiden onder.

  4. Overgiet met het water en laat 15 min. sudderen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng de pasta onder de groenten.

  6. Verhit de boter en de rest van de olijfolie in een pan en bak de rumpsteaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met de takjes rozemarijn, peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog even verder garen naar smaak.

  7. Verdeel de pasta met groenten over de borden. Snij de rumpsteaks in reepjes en schik er bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Energie 2594 kj
Vet 13.9 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 69.1 g
Suiker 15.3 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 52.7 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Caractère Amberbier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal