Rumpsteak met linguini en broccoli
Rumpsteak met linguini en broccoli

Rumpsteak met linguini en broccoli

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Energie 1540 kj
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 1.9 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 47.5 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verdeel de broccoli’s in kleine roosjes. Schil de broccolistelen en snij in staafjes. Kook de broccoli(s (roosjes en steel) 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Hak de gekookte broccoli samen met de walnootpitten grof met een groot mes. Spoel de edamamebonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Verhit de olijfolie in de kookpot van de broccoli en stoof de rode ui en het knoflook 1 min. glazig. Voeg de broccoli en de edamamebonen toe. Kruid met de pilipili, peper en zout. Laat nog even opwarmen.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de steaks (zonder de peperboter) 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak.

  7. Meng de broccoli onder de linguine en snij het vlees in sneetjes. Smelt de peperboter van de steaks in de pan van het vlees en schraap de braadresten los met een houten lepel. Lepel wat saus over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verdeel de broccoli’s in kleine roosjes. Schil de broccolistelen en snij in staafjes. Kook de broccoli(s (roosjes en steel) 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Hak de gekookte broccoli samen met de walnootpitten grof met een groot mes. Spoel de edamamebonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Verhit de olijfolie in de kookpot van de broccoli en stoof de rode ui en het knoflook 1 min. glazig. Voeg de broccoli en de edamamebonen toe. Kruid met de pilipili, peper en zout. Laat nog even opwarmen.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de steaks (zonder de peperboter) 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak.

  7. Meng de broccoli onder de linguine en snij het vlees in sneetjes. Smelt de peperboter van de steaks in de pan van het vlees en schraap de braadresten los met een houten lepel. Lepel wat saus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Energie 1540 kj
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 1.9 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 47.5 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hérésie rood A.O.P. Corbières Gérard Bertrand Bier Maredsous Bruin Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal