Rumpsteak met prinsessenbonen en Thaise noedels
Rumpsteak met prinsessenbonen en Thaise noedels

Rumpsteak met prinsessenbonen en Thaise noedels

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 21 g
Koolhydraat 37 g
Suiker 9.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 48.8 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in ringen.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Snij de prinsessenbonen in 2.

  8. Schil de wortelen en snij in gelijke staafjes.

  9. Haal de schijfjes kruidenboter van de rumpsteaks en hou apart.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de lente-uitjes, het pepertje, de gember en het knoflook ± 1 min.

  12. Roer er het kerriepoeder onder en voeg de prinsessenbonen, de wortelstaafjes en de paprikaringen toe. Roerbak 5 min. Overgiet met de kokosmelk en laat op een zacht vuur ± 10 min. sudderen.

  13. Kook de noedels 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en voeg toe aan de wok. Breng op smaak met het sap van de halve limoen, peper en zout.

  14. Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de rumpsteaks ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur eventueel lager en bak verder naar smaak.

  15. Smelt de schijfjes kruidenboter mee in de pan en schraap de braadresten los.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de groenten samen met de noedels over de borden. Snij het vlees in schuine repen en schik naast de groenten. Lepel het braadvocht over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in ringen.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Snij de prinsessenbonen in 2.

  8. Schil de wortelen en snij in gelijke staafjes.

  9. Haal de schijfjes kruidenboter van de rumpsteaks en hou apart.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de lente-uitjes, het pepertje, de gember en het knoflook ± 1 min.

  12. Roer er het kerriepoeder onder en voeg de prinsessenbonen, de wortelstaafjes en de paprikaringen toe. Roerbak 5 min. Overgiet met de kokosmelk en laat op een zacht vuur ± 10 min. sudderen.

  13. Kook de noedels 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en voeg toe aan de wok. Breng op smaak met het sap van de halve limoen, peper en zout.

  14. Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de rumpsteaks ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur eventueel lager en bak verder naar smaak.

  15. Smelt de schijfjes kruidenboter mee in de pan en schraap de braadresten los.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de groenten samen met de noedels over de borden. Snij het vlees in schuine repen en schik naast de groenten. Lepel het braadvocht over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 21 g
Koolhydraat 37 g
Suiker 9.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 48.8 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St. Bernardus Tripel Sterk blond bier Wijn Château Le Menaudat A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal