Runderbrazade met bulgur en wortelspaghetti
Runderbrazade met bulgur en wortelspaghetti

Runderbrazade met bulgur en wortelspaghetti

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 58 g
Suiker 7.1 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 49.6 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Bereiding in de keuken
  4. Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met de kippenbouillon. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.

  5. Snipper intussen het knoflook, het bieslook en de platte peterselie fijn.

  6. Meng het knoflook en de helft van de fijngesnipperde kruiden met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  7. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat gemakkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  8. Snij de wortelen in spaghettislierten met een dunschiller of een spiraalsnijder.

  9. Bereiding op de barbecue
  10. Bak de runderbrazades ± 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  11. Meng intussen de rest van de fijne kruiden, de hazelnoten, de rucola en de wortelspaghetti onder de lauwe bulgur.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de brazades en de bulgursalade met de dressing van fijne kruiden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Bereiding in de keuken
  4. Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met de kippenbouillon. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.

  5. Snipper intussen het knoflook, het bieslook en de platte peterselie fijn.

  6. Meng het knoflook en de helft van de fijngesnipperde kruiden met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  7. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat gemakkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  8. Snij de wortelen in spaghettislierten met een dunschiller of een spiraalsnijder.

  9. Bereiding op de barbecue
  10. Bak de runderbrazades ± 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  11. Meng intussen de rest van de fijne kruiden, de hazelnoten, de rucola en de wortelspaghetti onder de lauwe bulgur.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de brazades en de bulgursalade met de dressing van fijne kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 58 g
Suiker 7.1 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 49.6 g
Zout 3.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Instant Bécot A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal