Runderbrazade met krieltjessalade
Runderbrazade met krieltjessalade

Runderbrazade met krieltjessalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Energie 1707 kj
Vet 8.6 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 9.2 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 37.9 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krieltjes schoon onder koud water en kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat lichtjes afkoelen en snij in de lengte in 2.

  3. Snij intussen de uiteinden van de prinsessenbonen en kook de boontjes 9 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg na 3 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij de radijsjes in de lengte in 4 en de komkommer in de lengte in 2. Schraap de zaadjes uit de komkommer met een koffielepel en snij het vruchtvlees in halvemaantjes. Doe alle groenten en de krieltjes in een mengkom.

  5. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn. Meng met de olijfolie, de azijn, peper en zout. Schep de dressing onder de krieltjessalade.

  6. Bak de runderbrazades 5 à 6 min. in een grillpan of op de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krieltjes schoon onder koud water en kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat lichtjes afkoelen en snij in de lengte in 2.

  3. Snij intussen de uiteinden van de prinsessenbonen en kook de boontjes 9 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg na 3 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij de radijsjes in de lengte in 4 en de komkommer in de lengte in 2. Schraap de zaadjes uit de komkommer met een koffielepel en snij het vruchtvlees in halvemaantjes. Doe alle groenten en de krieltjes in een mengkom.

  5. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn. Meng met de olijfolie, de azijn, peper en zout. Schep de dressing onder de krieltjessalade.

  6. Bak de runderbrazades 5 à 6 min. in een grillpan of op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Energie 1707 kj
Vet 8.6 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 9.2 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 37.9 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Sophie Brusset A.O.P. Cairanne Bier Postel Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal