Runderbrochette met gegrilde slaharten
Runderbrochette met gegrilde slaharten

Runderbrochette met gegrilde slaharten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 58.1 g
Eiwit 41.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de platte peterselie en de munt fijn.

  4. Rasp de citroenschil en pers hem uit (u hebt 2 eetl. nodig).

  5. Snij de Romeinse slaharten in de lengte in 4.

  6. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat 10 min. afkoelen.

  9. Meng de verse kruiden, de citroenzeste en het sap, het fijngehakte pepertje en 3 eetl. olijfolie onder de afgekoelde rijst. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan of bestrijk er een barbecuerooster mee. Bak de brochettes aan alle kanten gaar en goudbruin in de pan of op de barbecue.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de slaharten 10 min. beetgaar of rooster ze op de barbecue (bestrijk het rooster met olijfolie). Kruid met zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de platte peterselie en de munt fijn.

  4. Rasp de citroenschil en pers hem uit (u hebt 2 eetl. nodig).

  5. Snij de Romeinse slaharten in de lengte in 4.

  6. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat 10 min. afkoelen.

  9. Meng de verse kruiden, de citroenzeste en het sap, het fijngehakte pepertje en 3 eetl. olijfolie onder de afgekoelde rijst. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan of bestrijk er een barbecuerooster mee. Bak de brochettes aan alle kanten gaar en goudbruin in de pan of op de barbecue.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de slaharten 10 min. beetgaar of rooster ze op de barbecue (bestrijk het rooster met olijfolie). Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 58.1 g
Eiwit 41.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Blanche de Namur Witbier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal