Runderbrochette met groenterijst
Runderbrochette met groenterijst

Runderbrochette met groenterijst

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2167 kj
Energie 518 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 58.7 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6 g
Eiwit 35 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de uiteinden van de peultjes

  3. Kook de Thaise rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de runderbrochettes 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren uiringen en de wortelen met het laurierblaadje 5 min. Kruid met peper en zout.

  6. Los intussen de bouillon op in 2 dl heet water. Giet bij de wortelen en meng er de peultjes onder. Laat nog 3 min. sudderen. Meng de rijst onder de groenten en serveer met de brochettes.

Tip
Mealprepping

Weinig tijd? Maak de rijst en de groenten de dag voordien klaar. Op het moment zelf bak je de brochettes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de uiteinden van de peultjes

  3. Kook de Thaise rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de runderbrochettes 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren uiringen en de wortelen met het laurierblaadje 5 min. Kruid met peper en zout.

  6. Los intussen de bouillon op in 2 dl heet water. Giet bij de wortelen en meng er de peultjes onder. Laat nog 3 min. sudderen. Meng de rijst onder de groenten en serveer met de brochettes.

Tip
Mealprepping

Weinig tijd? Maak de rijst en de groenten de dag voordien klaar. Op het moment zelf bak je de brochettes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2167 kj
Energie 518 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 58.7 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6 g
Eiwit 35 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn D.V. Catena Syrah Mendoza – Argentinië Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal