Runderbrochette met puree van zoete aardappel en rucolaslaatje
Runderbrochette met puree van zoete aardappel en rucolaslaatje

Runderbrochette met puree van zoete aardappel en rucolaslaatje

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2025 kj
Energie 484 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 12.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 41.2 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. in lichtgezouten water.

  3. Snij intussen de kerstomaten in 2 en snipper de lente-uitjes fijn. Snij het rode pepertjes in 2 en verwijder de pitjes. Snipper de rest fijn.

  4. Meng de rucola onder de kerstomaten, het pepertje en de lente-uitjes. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  5. Giet de aardappelen af en prak met de room en de helft van de boter tot puree. Kruid met peper en zout.

  6. Kruid de brochettes met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de brochettes ± 4 min. aan elke kant. Serveer met de puree en het slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. in lichtgezouten water.

  3. Snij intussen de kerstomaten in 2 en snipper de lente-uitjes fijn. Snij het rode pepertjes in 2 en verwijder de pitjes. Snipper de rest fijn.

  4. Meng de rucola onder de kerstomaten, het pepertje en de lente-uitjes. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  5. Giet de aardappelen af en prak met de room en de helft van de boter tot puree. Kruid met peper en zout.

  6. Kruid de brochettes met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de brochettes ± 4 min. aan elke kant. Serveer met de puree en het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2025 kj
Energie 484 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 12.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 41.2 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal