Runderbrochettes op z'n Grieks
Runderbrochettes op z'n Grieks

Runderbrochettes op z'n Grieks

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 81.6 g
Eiwit 52 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 2 u. marineren)

  3. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes, de tomaten in partjes en de rode ui in 2. Snipper de helft van de ui fijn en snij de andere helft in halvemaantjes.

  4. Verwijder de pit van de zwarte olijven en snij ze middendoor.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap de zaadlijsten eruit met een koffielepel. Snij in blokjes van 1 cm.

  6. Rasp de schil van 1/3 citroen (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  7. Snij elke rumpsteak in 6 gelijke stukken. Meng de citroenzeste en de rozemarijn met 3 eetl. olijfolie. Leg het vlees in de marinade en zet 2 u. in de koelkast.

  8. Bereiding:
  9. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Roer de rode pesto eronder. Kruid met peper en zout.

  10. Steek de stukken vlees en de halvemaantjes rode ui afwisselend op een brochettestokje. Bak de brochettes 2 à 3 min. aan elke kant in een hete grillpan zonder vetstof.

  11. Doe de ijsbergsla in een slakom en meng met de komkommer, de tomaten, de olijven en de fijngesnipperde rode ui.

  12. Meng 4 eetl. olijfolie en de honing met het citroensap. Kruid met peper en zout en besprenkel er de sla mee.

Tip

Bij mooi weer kan u de brochettes grillen op de BBQ. Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g pasta gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking). 2 Bak 25 g rumpsteak in 1 koffiel. plantaardige olie, kruid met een beetje peper. 3 Snij 1/8 ongeschilde komkommer in hele kleine blokjes, pel ½ tomaat, verwijder de pitjes en snij in blokjes. 4 Snij 2 blaadjes ijsbergsla in hele kleine fijne reepjes. Meng alles door elkaar. Snij het vlees fijn en meng onder de pasta en de groentjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 2 u. marineren)

  3. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes, de tomaten in partjes en de rode ui in 2. Snipper de helft van de ui fijn en snij de andere helft in halvemaantjes.

  4. Verwijder de pit van de zwarte olijven en snij ze middendoor.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap de zaadlijsten eruit met een koffielepel. Snij in blokjes van 1 cm.

  6. Rasp de schil van 1/3 citroen (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  7. Snij elke rumpsteak in 6 gelijke stukken. Meng de citroenzeste en de rozemarijn met 3 eetl. olijfolie. Leg het vlees in de marinade en zet 2 u. in de koelkast.

  8. Bereiding:
  9. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Roer de rode pesto eronder. Kruid met peper en zout.

  10. Steek de stukken vlees en de halvemaantjes rode ui afwisselend op een brochettestokje. Bak de brochettes 2 à 3 min. aan elke kant in een hete grillpan zonder vetstof.

  11. Doe de ijsbergsla in een slakom en meng met de komkommer, de tomaten, de olijven en de fijngesnipperde rode ui.

  12. Meng 4 eetl. olijfolie en de honing met het citroensap. Kruid met peper en zout en besprenkel er de sla mee.

Tip

Bij mooi weer kan u de brochettes grillen op de BBQ. Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g pasta gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking). 2 Bak 25 g rumpsteak in 1 koffiel. plantaardige olie, kruid met een beetje peper. 3 Snij 1/8 ongeschilde komkommer in hele kleine blokjes, pel ½ tomaat, verwijder de pitjes en snij in blokjes. 4 Snij 2 blaadjes ijsbergsla in hele kleine fijne reepjes. Meng alles door elkaar. Snij het vlees fijn en meng onder de pasta en de groentjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 81.6 g
Eiwit 52 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Nemea Réserve Tsantali - Griekenland

Bekijk het recept digitaal