Runderreepjes en Forestièregroentjes in de wok
Runderreepjes en Forestièregroentjes in de wok

Runderreepjes en Forestièregroentjes in de wok

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 8.5 g
Koolhydraat 35.5 g
Eiwit 41.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Kook de aardappelen gaar in de schil in lichtgezouten water. Verwijder de schil en snij in kleine blokjes.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een of meerdere grote wokken of kookpotten en bak de uien en het knoflook glazig.

  8. Voeg de wokreepjes beetje bij beetje toe en roerbak gedurende enkele min. tot het vlees kleurt.

  9. Voeg de Forestièregroentjes toe en overgiet met 5 dl vleesbouillon. Roerbak 10 à 15 min.

  10. Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de sojasaus. Kruid naar smaak met paprikapoeder, peper en zout.

  11. Roerbak tot alle ingrediënten goed warm zijn.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op.

Tip

Als u geen grote wokken hebt, kan u de aardappelblokjes apart bakken in een braadpan met wat vetstof en ze er apart bijgeven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Kook de aardappelen gaar in de schil in lichtgezouten water. Verwijder de schil en snij in kleine blokjes.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een of meerdere grote wokken of kookpotten en bak de uien en het knoflook glazig.

  8. Voeg de wokreepjes beetje bij beetje toe en roerbak gedurende enkele min. tot het vlees kleurt.

  9. Voeg de Forestièregroentjes toe en overgiet met 5 dl vleesbouillon. Roerbak 10 à 15 min.

  10. Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de sojasaus. Kruid naar smaak met paprikapoeder, peper en zout.

  11. Roerbak tot alle ingrediënten goed warm zijn.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op.

Tip

Als u geen grote wokken hebt, kan u de aardappelblokjes apart bakken in een braadpan met wat vetstof en ze er apart bijgeven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 8.5 g
Koolhydraat 35.5 g
Eiwit 41.9 g

Bekijk het recept digitaal