Runderstoofpotje
Runderstoofpotje

Runderstoofpotje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 49.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de uien in fijne ringen en het knoflook in fijne schijfjes (verwijder de kiem uit het knoflook).

  4. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter samen met de olijfolie in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees langs alle kanten goudbruin. Voeg de spekreepjes toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Voeg de uiringen en de knoflookschijfjes toe. Bestrooi met de bloem en meng alles goed door elkaar.

  8. Overgiet met de witte wijn en de vleesbouillon. Kruid met het blaadje laurier, de kaneel en de nootmuskaat. Laat op een zacht vuur gedurende 2 u. sudderen.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met puree `Soubise'

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de uien in fijne ringen en het knoflook in fijne schijfjes (verwijder de kiem uit het knoflook).

  4. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter samen met de olijfolie in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees langs alle kanten goudbruin. Voeg de spekreepjes toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Voeg de uiringen en de knoflookschijfjes toe. Bestrooi met de bloem en meng alles goed door elkaar.

  8. Overgiet met de witte wijn en de vleesbouillon. Kruid met het blaadje laurier, de kaneel en de nootmuskaat. Laat op een zacht vuur gedurende 2 u. sudderen.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met puree `Soubise'

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 49.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Baron d'Ardeuil A.C. Buzet

Bekijk het recept digitaal