Runderstoofvlees met komijn
Runderstoofvlees met komijn

Runderstoofvlees met komijn

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 23.9 g
Eiwit 50.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Wentel de blokjes runderstoofvlees door de bloem en bak ze in een grote stoofpot goudbruin in de hete olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Giet er 1/2 L vleesbouillon bij en roer om. Schraap ook de braadresten op de bodem van de stoofpot goed los.

  5. Voeg 25 cl rode wijn toe, 1 koffiel. cayennepeper, 1 eetl. komijn, 2 blaadjes laurier, de tomatenstukjes en 3 in grote stukken gesneden wortelen. Roer om, zet het deksel op de stoofpot en laat zachtjes sudderen gedurende 1 u 30 min.

  6. Doe er dan de 3 fijngesnipperde teentjes knoflook en de diepgevroren erwten bij. Laat zonder deksel nog 15 min. sudderen.

  7. Zet weg op een koele plaats tot de volgende dag, zodat de verschillende smaken zich ten volle kunnen ontplooien.

  8. Verwarm de bereiding en bind indien nodig lichtjes met wat in water losgeroerde bloem. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en serveer met rijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Wentel de blokjes runderstoofvlees door de bloem en bak ze in een grote stoofpot goudbruin in de hete olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Giet er 1/2 L vleesbouillon bij en roer om. Schraap ook de braadresten op de bodem van de stoofpot goed los.

  5. Voeg 25 cl rode wijn toe, 1 koffiel. cayennepeper, 1 eetl. komijn, 2 blaadjes laurier, de tomatenstukjes en 3 in grote stukken gesneden wortelen. Roer om, zet het deksel op de stoofpot en laat zachtjes sudderen gedurende 1 u 30 min.

  6. Doe er dan de 3 fijngesnipperde teentjes knoflook en de diepgevroren erwten bij. Laat zonder deksel nog 15 min. sudderen.

  7. Zet weg op een koele plaats tot de volgende dag, zodat de verschillende smaken zich ten volle kunnen ontplooien.

  8. Verwarm de bereiding en bind indien nodig lichtjes met wat in water losgeroerde bloem. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en serveer met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 23.9 g
Eiwit 50.6 g

Bekijk het recept digitaal