- Bewaar

- Bewaar
Runderstoofvlees met komijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Wentel de blokjes runderstoofvlees door de bloem en bak ze in een grote stoofpot goudbruin in de hete olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Giet er 1/2 L vleesbouillon bij en roer om. Schraap ook de braadresten op de bodem van de stoofpot goed los.
-
Voeg 25 cl rode wijn toe, 1 koffiel. cayennepeper, 1 eetl. komijn, 2 blaadjes laurier, de tomatenstukjes en 3 in grote stukken gesneden wortelen. Roer om, zet het deksel op de stoofpot en laat zachtjes sudderen gedurende 1 u 30 min.
-
Doe er dan de 3 fijngesnipperde teentjes knoflook en de diepgevroren erwten bij. Laat zonder deksel nog 15 min. sudderen.
-
Zet weg op een koele plaats tot de volgende dag, zodat de verschillende smaken zich ten volle kunnen ontplooien.
-
Verwarm de bereiding en bind indien nodig lichtjes met wat in water losgeroerde bloem. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en serveer met rijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Wentel de blokjes runderstoofvlees door de bloem en bak ze in een grote stoofpot goudbruin in de hete olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Giet er 1/2 L vleesbouillon bij en roer om. Schraap ook de braadresten op de bodem van de stoofpot goed los.
-
Voeg 25 cl rode wijn toe, 1 koffiel. cayennepeper, 1 eetl. komijn, 2 blaadjes laurier, de tomatenstukjes en 3 in grote stukken gesneden wortelen. Roer om, zet het deksel op de stoofpot en laat zachtjes sudderen gedurende 1 u 30 min.
-
Doe er dan de 3 fijngesnipperde teentjes knoflook en de diepgevroren erwten bij. Laat zonder deksel nog 15 min. sudderen.
-
Zet weg op een koele plaats tot de volgende dag, zodat de verschillende smaken zich ten volle kunnen ontplooien.
-
Verwarm de bereiding en bind indien nodig lichtjes met wat in water losgeroerde bloem. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en serveer met rijst.