Runderstoofvlees met spruitjes
Runderstoofvlees met spruitjes

Runderstoofvlees met spruitjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 49.7 g
Suiker 12 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 55.1 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Haal de stukken runderstoofvlees door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.

  3. Schil de wortelen en verwijder het loof. Laat nog cm van het groen aan de wortel.

  4. Was de ongeschilde aardappelen grondig en snij in 2.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Hak de spinazie grof.

  7. Los de runderbouillon op in 1 L heet water.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de boter in een grote kookpot met een dikke bodem en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.

  10. Kruid met peper en zout en voeg de ui toe.

  11. Voeg de mosterd, de jeneverbessen, de laurierblaadjes, het fijngesneden knoflook en de tijm toe. Giet er de runderbouillon bij. Dek af en laat 1 u. afgedekt stoven.

  12. Voeg de diepgevroren spruiten, de wortelen en de aardappelen toe. Laat nog 20 min. stoven. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.

  13. Meng er de laatste minuut de babyspinazie onder en kruid met peper en zout.

Tip

U kan het stoofvlees ook zonder de aardappelen klaarmaken en met frietjes serveren.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Haal de stukken runderstoofvlees door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.

  3. Schil de wortelen en verwijder het loof. Laat nog cm van het groen aan de wortel.

  4. Was de ongeschilde aardappelen grondig en snij in 2.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Hak de spinazie grof.

  7. Los de runderbouillon op in 1 L heet water.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de boter in een grote kookpot met een dikke bodem en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.

  10. Kruid met peper en zout en voeg de ui toe.

  11. Voeg de mosterd, de jeneverbessen, de laurierblaadjes, het fijngesneden knoflook en de tijm toe. Giet er de runderbouillon bij. Dek af en laat 1 u. afgedekt stoven.

  12. Voeg de diepgevroren spruiten, de wortelen en de aardappelen toe. Laat nog 20 min. stoven. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.

  13. Meng er de laatste minuut de babyspinazie onder en kruid met peper en zout.

Tip

U kan het stoofvlees ook zonder de aardappelen klaarmaken en met frietjes serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 49.7 g
Suiker 12 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 55.1 g
Zout 3.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal