Runderwok met groenten en mango
Runderwok met groenten en mango

Runderwok met groenten en mango

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 38.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij het vlees in reepjes van ± 1 cm breed.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  7. Rasp de gember.

  8. Pluk de blaadjes van het plantje koriander.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 5 min. rusten.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de geraspte gember 2 min. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak nog 2 min. Voeg nu ook de paprikablokjes en de mangoblokjes toe en roerbak nog ± 6 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  12. Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok en bak de runderreepjes 4 min. gaar. Voeg de groenten opnieuw toe met de sojasaus en de lente-uitjes. Warm alles kort op.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het gewokte rundvlees en de groenten over kommen of diepe borden. Werk af met de blaadjes koriander en serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij het vlees in reepjes van ± 1 cm breed.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  7. Rasp de gember.

  8. Pluk de blaadjes van het plantje koriander.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 5 min. rusten.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de geraspte gember 2 min. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak nog 2 min. Voeg nu ook de paprikablokjes en de mangoblokjes toe en roerbak nog ± 6 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  12. Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok en bak de runderreepjes 4 min. gaar. Voeg de groenten opnieuw toe met de sojasaus en de lente-uitjes. Warm alles kort op.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het gewokte rundvlees en de groenten over kommen of diepe borden. Werk af met de blaadjes koriander en serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 38.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Terre de Plaisir A.O.P. Côtes du Rhône Villages Cairanne

Bekijk het recept digitaal