Runderwok met witloof en oesterzwammen
Runderwok met witloof en oesterzwammen

Runderwok met witloof en oesterzwammen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 49.4 g
Suiker 5.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 41.5 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukjes van 2 à 3 cm.

  4. Scheur de oesterzwammen in repen.

  5. Hak de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Kook de Griekse pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de runderreepjes 3 à 5 min. in kleine porties. Haal uit de wok en zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak het witloof en de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout. Meng er de runderreepjes opnieuw onder en laat nog even opwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de wok met de Griekse pasta en bestrooi met de grofgehakte noten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Verwijder de harde kern uit 100 g witloof en snipper fijn. 2 Kook 30 Griekse pasta in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. het witloof toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukjes van 2 à 3 cm.

  4. Scheur de oesterzwammen in repen.

  5. Hak de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Kook de Griekse pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de runderreepjes 3 à 5 min. in kleine porties. Haal uit de wok en zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak het witloof en de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout. Meng er de runderreepjes opnieuw onder en laat nog even opwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de wok met de Griekse pasta en bestrooi met de grofgehakte noten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Verwijder de harde kern uit 100 g witloof en snipper fijn. 2 Kook 30 Griekse pasta in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. het witloof toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 49.4 g
Suiker 5.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 41.5 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Terrefort A.O.P. Buzet

Bekijk het recept digitaal