Russische aardappelschijfjes met zalmtartaar
Russische aardappelschijfjes met zalmtartaar

Russische aardappelschijfjes met zalmtartaar

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 38 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 17.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in blokjes van maximaal 1 cm.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van 1/2 cm. Besprenkel met het citroensap.

  5. Hou 4 takjes dille opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij de aardappelen in schijven van 2 cm (u hebt er 8 nodig).

  8. Meng ondertussen de zalmblokjes met de avocadoblokjes en de fijngesnipperde dille. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schik 2 aardappelschijfjes op elk bord. Lepel 1 eetl. zure room en 1/2 koffiel. zwarte lompviseitjes op elk schijfje. Leg er een beetje zalmtartaar naast en versier met een takje dille. Ook lekker als tapas zoals op de foto.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in blokjes van maximaal 1 cm.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van 1/2 cm. Besprenkel met het citroensap.

  5. Hou 4 takjes dille opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij de aardappelen in schijven van 2 cm (u hebt er 8 nodig).

  8. Meng ondertussen de zalmblokjes met de avocadoblokjes en de fijngesnipperde dille. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schik 2 aardappelschijfjes op elk bord. Lepel 1 eetl. zure room en 1/2 koffiel. zwarte lompviseitjes op elk schijfje. Leg er een beetje zalmtartaar naast en versier met een takje dille. Ook lekker als tapas zoals op de foto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 38 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 17.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gordon Finest Gold Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Fiano-Chardonnay Inycon - Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal