Sabayon
Sabayon

Sabayon

10 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 139 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm een ruime pan water tot net onder het kookpunt. Hou het water zo op een zacht vuur.

  3. Doe de eidooiers, de suiker, de marsala en de witte wijn in een ruime steelpan.

  4. Zet de steelpan in het water en klop krachtig. Als het mengsel dik en luchtig wordt, haalt u de steelpan uit het water. Blijf even kloppen, zodat de onderkant niet aankoekt. Giet de sabayon in wijnglazen of coupes en dien onmiddellijk op. (Als u de sabayon laat rusten, zouden eigeel en drank kunnen schiften.)

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm een ruime pan water tot net onder het kookpunt. Hou het water zo op een zacht vuur.

  3. Doe de eidooiers, de suiker, de marsala en de witte wijn in een ruime steelpan.

  4. Zet de steelpan in het water en klop krachtig. Als het mengsel dik en luchtig wordt, haalt u de steelpan uit het water. Blijf even kloppen, zodat de onderkant niet aankoekt. Giet de sabayon in wijnglazen of coupes en dien onmiddellijk op. (Als u de sabayon laat rusten, zouden eigeel en drank kunnen schiften.)

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 139 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 3 g

Bekijk het recept digitaal