Sabayon met koffielikeur
Sabayon met koffielikeur

Sabayon met koffielikeur

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 144 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 16.5 g
Eiwit 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm een ruime hoeveelheid water in een grote pan tot net onder het kookpunt.

  3. Doe intussen de eidooiers, de suiker, de koffielikeur en de espresso in een grote steelpan.

  4. Zet de steelpan in de pan met water en klop het mengsel krachtig op tot het dik en luchtig is.

  5. Haal de steelpan uit het water en blijf kloppen zodat het mengsel niet gaat kleven.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de sabayon in schaaltjes of wijnglazen en dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm een ruime hoeveelheid water in een grote pan tot net onder het kookpunt.

  3. Doe intussen de eidooiers, de suiker, de koffielikeur en de espresso in een grote steelpan.

  4. Zet de steelpan in de pan met water en klop het mengsel krachtig op tot het dik en luchtig is.

  5. Haal de steelpan uit het water en blijf kloppen zodat het mengsel niet gaat kleven.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de sabayon in schaaltjes of wijnglazen en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 144 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 16.5 g
Eiwit 3 g

Bekijk het recept digitaal