Sabayon met kriekbier en vanille-ijs
Sabayon met kriekbier en vanille-ijs

Sabayon met kriekbier en vanille-ijs

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 62.4 g
Eiwit 9.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.

  6. Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.

  7. Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water). Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover. Versier met de geroosterde amandelschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.

  6. Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.

  7. Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water). Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover. Versier met de geroosterde amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 62.4 g
Eiwit 9.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Lindemans Kriek Fruitbier Wijn Tarapaca Rosé Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal