- Bewaar

- Bewaar
Sabayon met kriekbier en vanille-ijs
Onze drankensuggesties
Bier Lindemans Kriek Fruitbier Wijn Tarapaca Rosé Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.
-
Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.
-
Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water). Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).
-
Afwerking:
-
Verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover. Versier met de geroosterde amandelschilfers.
Onze drankensuggesties
Bier Lindemans Kriek Fruitbier Wijn Tarapaca Rosé Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.
-
Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.
-
Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water). Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).
-
Afwerking:
-
Verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover. Versier met de geroosterde amandelschilfers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Lindemans Kriek Fruitbier Wijn Tarapaca Rosé Central Valley - Chili