Salade `Italia' met varkensgebraad en oesterzwammen
Salade `Italia' met varkensgebraad en oesterzwammen

Salade `Italia' met varkensgebraad en oesterzwammen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 36.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de oesterzwammen in reepjes. Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een braadpan en laat er al roerend de reepjes oesterzwam 5 min. in bakken. Kruid met peper en zout.

  3. Neem de pan van het vuur en doe er 5 eetl. zonnebloemolie en 3 eetl. balsamicoazijn bij. Kruid met 1 koffiel. basilicum, peper en zout. Meng goed en laat afkoelen.

  4. Snij de sneetjes varkensfilet in reepjes van 1 cm en voeg ze toe aan de oesterzwammen. Laat enkele uren marineren op een koele plaats.

  5. Kook de pasta 9 min. in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.

  6. Voor de vinaigrette mengt u 3 eetl. olijfolie met 1 eetl. balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Meng de gemengde sla met de pasta en doe er de vinaigrette bij. Voeg het gemarineerde varkensvlees en de oesterzwammen toe (indien nodig laat u ze eerst lichtjes uitlekken). Versier met reepjes zongedroogde tomaat en verse basilicumblaadjes. Dien op met grissini (kleine langwerpige stukjes gedroogd brood, zoals een beschuit, een Italiaanse specialiteit).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de oesterzwammen in reepjes. Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een braadpan en laat er al roerend de reepjes oesterzwam 5 min. in bakken. Kruid met peper en zout.

  3. Neem de pan van het vuur en doe er 5 eetl. zonnebloemolie en 3 eetl. balsamicoazijn bij. Kruid met 1 koffiel. basilicum, peper en zout. Meng goed en laat afkoelen.

  4. Snij de sneetjes varkensfilet in reepjes van 1 cm en voeg ze toe aan de oesterzwammen. Laat enkele uren marineren op een koele plaats.

  5. Kook de pasta 9 min. in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.

  6. Voor de vinaigrette mengt u 3 eetl. olijfolie met 1 eetl. balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Meng de gemengde sla met de pasta en doe er de vinaigrette bij. Voeg het gemarineerde varkensvlees en de oesterzwammen toe (indien nodig laat u ze eerst lichtjes uitlekken). Versier met reepjes zongedroogde tomaat en verse basilicumblaadjes. Dien op met grissini (kleine langwerpige stukjes gedroogd brood, zoals een beschuit, een Italiaanse specialiteit).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 36.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bellavista A.C. Côtes du Roussillon Partybox, 5 L Wijn Fruitige en soepele wijn met een mooie robijnrode kleur en een neus van rode vruchten en kruiden. Ideaal begeleider van barbecue, brochettes en gestoofd vlees. Wijn Droge en fruitige rosé uit Zuid-Frankrijk. Mooie pastelroze kleur en aangenaam frisse smaak. Koel schenken. Partybox:

Bekijk het recept digitaal