Salade met gegrilde groenten
Salade met gegrilde groenten

Salade met gegrilde groenten

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 214 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 12 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines en de courgettes in lange repen van 0,5 à 1 cm dik.

  3. Strijk in met olie uit de bokaal van de fetablokjes.

  4. Halveer de kerstomaatjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng de salademix met de olijven, de halve kerstomaatjes en de kaasblokjes.

  7. Meng er naar smaak nog wat olie uit de bokaal van de kaasblokjes door.

  8. Schik op een grote schaal en besprenkel naar smaak met enkele druppels balsamicoazijn.

  9. Bak de schijven courgette en aubergine op een matig hete grill gedurende 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Schik de gebakken groenten op de salade. Lekker bij vlees- of visgrillades.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines en de courgettes in lange repen van 0,5 à 1 cm dik.

  3. Strijk in met olie uit de bokaal van de fetablokjes.

  4. Halveer de kerstomaatjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng de salademix met de olijven, de halve kerstomaatjes en de kaasblokjes.

  7. Meng er naar smaak nog wat olie uit de bokaal van de kaasblokjes door.

  8. Schik op een grote schaal en besprenkel naar smaak met enkele druppels balsamicoazijn.

  9. Bak de schijven courgette en aubergine op een matig hete grill gedurende 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Schik de gebakken groenten op de salade. Lekker bij vlees- of visgrillades.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 214 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 12 g

Bekijk het recept digitaal