Salade met gerookte eendenmagret, appeltjes en komkommer
Salade met gerookte eendenmagret, appeltjes en komkommer

Salade met gerookte eendenmagret, appeltjes en komkommer

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 28.7 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 11.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de dille fijn.

  3. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm en besprenkel met 1 eetl. citroensap. Meng met de dille.

  4. Snij de komkommer in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de appeltjes.

  5. Hak de platte peterselie en het bieslook grof en meng met de gemengde scheuten.

  6. Kleur de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Maak een bedje van gemengde scheuten op de borden.

  9. Meng de notenolie met de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout. Giet deze vinaigrette over de blokjes appel en komkommer en leg ze in een inox ring op de gemengde scheuten.

  10. Voeg er de blokjes gerookte eendenborstfilet aan toe.

  11. Afwerking:
  12. Garneer de salade met takjes bieslook en de gekleurde pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de dille fijn.

  3. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm en besprenkel met 1 eetl. citroensap. Meng met de dille.

  4. Snij de komkommer in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de appeltjes.

  5. Hak de platte peterselie en het bieslook grof en meng met de gemengde scheuten.

  6. Kleur de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Maak een bedje van gemengde scheuten op de borden.

  9. Meng de notenolie met de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout. Giet deze vinaigrette over de blokjes appel en komkommer en leg ze in een inox ring op de gemengde scheuten.

  10. Voeg er de blokjes gerookte eendenborstfilet aan toe.

  11. Afwerking:
  12. Garneer de salade met takjes bieslook en de gekleurde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 28.7 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 11.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel

Bekijk het recept digitaal