Salade met kruidige kippenspiesjes
Salade met kruidige kippenspiesjes

Salade met kruidige kippenspiesjes

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 30.3 g
Koolhydraat 8.7 g
Eiwit 41.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilets in repen van 2 à 3 cm. Schuif de kippenreepjes op 12 spiesjes.

  3. Pers het knoflookteentje fijn.

  4. Meng de rozemarijn en de peterselie met de fijngesnipperde knoflook en 3 eetl. olijfolie. Laat de kippenspiesen er 2 u in marineren.

  5. Kook de prinsessenboontjes gedurende 8 min. in lichtgezouten water zonder deksel.

  6. Snij de avocado in blokjes van 1/2 cm.

  7. Schil met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas.

  8. Bereiding:
  9. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Dep de kippenspiesjes droog en bak gedurende 5 min. op de barbecue. Draai om en laat nog 3 min. verder garen.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de gemengde salade over de borden.

  13. Leg in het midden wat avocadoblokjes, besprenkel met vinaigrette en leg er een busseltje prinsessenboontjes op.

  14. Voorzie 3 kippenspiesjes per bord.

  15. Werk af met enkele schilfers parmezaan en dien op met geroosterd stokbrood met tomatenboter (zie recept 'tomatenbroodjes').

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilets in repen van 2 à 3 cm. Schuif de kippenreepjes op 12 spiesjes.

  3. Pers het knoflookteentje fijn.

  4. Meng de rozemarijn en de peterselie met de fijngesnipperde knoflook en 3 eetl. olijfolie. Laat de kippenspiesen er 2 u in marineren.

  5. Kook de prinsessenboontjes gedurende 8 min. in lichtgezouten water zonder deksel.

  6. Snij de avocado in blokjes van 1/2 cm.

  7. Schil met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas.

  8. Bereiding:
  9. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Dep de kippenspiesjes droog en bak gedurende 5 min. op de barbecue. Draai om en laat nog 3 min. verder garen.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de gemengde salade over de borden.

  13. Leg in het midden wat avocadoblokjes, besprenkel met vinaigrette en leg er een busseltje prinsessenboontjes op.

  14. Voorzie 3 kippenspiesjes per bord.

  15. Werk af met enkele schilfers parmezaan en dien op met geroosterd stokbrood met tomatenboter (zie recept 'tomatenbroodjes').

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 30.3 g
Koolhydraat 8.7 g
Eiwit 41.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Sauvignon-Semillion Zuid-Afrika Smaakvolle witte wijn: heel aromatisch in de neus, fris in de mond met een tikje vet. Wijn Château les Pourraques A.C. Coteaux Varois De wijngaard Coteaux Varois, in het hart van de Provence, is bekend voor z'n lekkere roséwijnen. Deze bezit een lichte zalmroze kleur en een aantrekkelijke neus van rood fruit en bloemetjes. Lekker frisse en sappige smaak, met veel fruit tot diep in de finale.

Bekijk het recept digitaal