Salade met waterkers en gemarineerde kipfilet
Salade met waterkers en gemarineerde kipfilet

Salade met waterkers en gemarineerde kipfilet

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3351 kj
Energie 801 kcal
Vet 47.7 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 44.5 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 44.5 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de kipfilets 10 min. aan elke kant.

  3. Kook intussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Hak de walnootpitten grof. Snij het witloof in dunne reepjes.

  5. Schil de rode pompelmoes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliezen en vang het sap op. Meng het sap met de dijonmosterd, de mayonaise en de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de kipfilets in dunne plakjes. Leg wat quinoa en waterkers op elk bord en schik er de kip op. Voeg de partjes pompelmoes, het witloof en de walnoten toe en besprenkel met de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de kipfilets 10 min. aan elke kant.

  3. Kook intussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Hak de walnootpitten grof. Snij het witloof in dunne reepjes.

  5. Schil de rode pompelmoes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliezen en vang het sap op. Meng het sap met de dijonmosterd, de mayonaise en de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de kipfilets in dunne plakjes. Leg wat quinoa en waterkers op elk bord en schik er de kip op. Voeg de partjes pompelmoes, het witloof en de walnoten toe en besprenkel met de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3351 kj
Energie 801 kcal
Vet 47.7 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 44.5 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 44.5 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardy’s ‘Stamp of Australia’ Cabernet-Merlot Australië Bier Blonden Os Blond bier

Bekijk het recept digitaal