Salade niçoise
Salade niçoise

Salade niçoise

40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 347 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 15.5 g
Eiwit 24.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat volledig afkoelen.

  4. Kook ondertussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Laat afkoelen, pel ze en snij in partjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de prinsessenbonen 7 à 8 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Snij ondertussen de rode ui in fijne ringen en de tomaten in partjes. Verwijder de pitjes. Maak de blaadjes sla los van de kropsla.

  8. Meng de mayonaise met de mosterd en de rodewijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in kleine stukjes.

  10. Meng de prinsessenbonen samen met de krielaardappelen, de uitgelekte tonijn en de partjes ei en tomaat. Voeg de groene olijven en wat mosterddressing toe en roer goed om.

  11. Schik de kropsla over de borden en verdeel er de salade niçoise over. Werk af met de uiringen.

Tip

Baby eet mee ( +8 maanden) Door de ingrediënten en bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor u baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g krielaardappel en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in een bodempje water. 2 Voeg na 10 min. 100 g prinsessenbonen en een 1/2 tomaat toe. 3 Mix tot een gladde puree of prak fijn. Roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat volledig afkoelen.

  4. Kook ondertussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Laat afkoelen, pel ze en snij in partjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de prinsessenbonen 7 à 8 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Snij ondertussen de rode ui in fijne ringen en de tomaten in partjes. Verwijder de pitjes. Maak de blaadjes sla los van de kropsla.

  8. Meng de mayonaise met de mosterd en de rodewijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in kleine stukjes.

  10. Meng de prinsessenbonen samen met de krielaardappelen, de uitgelekte tonijn en de partjes ei en tomaat. Voeg de groene olijven en wat mosterddressing toe en roer goed om.

  11. Schik de kropsla over de borden en verdeel er de salade niçoise over. Werk af met de uiringen.

Tip

Baby eet mee ( +8 maanden) Door de ingrediënten en bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor u baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g krielaardappel en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in een bodempje water. 2 Voeg na 10 min. 100 g prinsessenbonen en een 1/2 tomaat toe. 3 Mix tot een gladde puree of prak fijn. Roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 347 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 15.5 g
Eiwit 24.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Maremma Toscana D.O.C. `Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal