- Bewaar

- Bewaar
Salade niçoise met gegrilde zalm
Onze drankensuggesties
Bier Maes Pilsbier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.
-
Kook de aardappelen 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij ze in de lengte in 4.
-
Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Pel en snij ze in 4 partjes.
-
Kook de prinsessenbonen 7 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze onder koud water.
-
Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los.
-
Snij de tapastomaten in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de zalmsteaks 2 à 3 min. aan elke kant (ze moeten gaar zijn vanbinnen en goudbruin vanbuiten).
-
Meng intussen de slablaadjes met de aardappelen, de prinsessenbonen, de tapastomaten, de olijven en de uitgelekte kappertjes. Versier met partjes ei.
-
Meng de mosterd met de wijnazijn en de extra vierge olijfolie, en kruid met zwarte peper en zout. Giet de dressing over de salade.
-
Snij de gebakken zalm in stukjes en verdeel over de salade.
-
Afwerking:
-
Lekker als lunch met een stukje brood.
Onze drankensuggesties
Bier Maes Pilsbier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.
-
Kook de aardappelen 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij ze in de lengte in 4.
-
Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Pel en snij ze in 4 partjes.
-
Kook de prinsessenbonen 7 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze onder koud water.
-
Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los.
-
Snij de tapastomaten in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de zalmsteaks 2 à 3 min. aan elke kant (ze moeten gaar zijn vanbinnen en goudbruin vanbuiten).
-
Meng intussen de slablaadjes met de aardappelen, de prinsessenbonen, de tapastomaten, de olijven en de uitgelekte kappertjes. Versier met partjes ei.
-
Meng de mosterd met de wijnazijn en de extra vierge olijfolie, en kruid met zwarte peper en zout. Giet de dressing over de salade.
-
Snij de gebakken zalm in stukjes en verdeel over de salade.
-
Afwerking:
-
Lekker als lunch met een stukje brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Maes Pilsbier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Italië