Salade niçoise met gegrilde zalm
Salade niçoise met gegrilde zalm

Salade niçoise met gegrilde zalm

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 45.3 g
Koolhydraat 26.9 g
Eiwit 39.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  4. Kook de aardappelen 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij ze in de lengte in 4.

  5. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Pel en snij ze in 4 partjes.

  6. Kook de prinsessenbonen 7 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze onder koud water.

  7. Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los.

  8. Snij de tapastomaten in 4.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de zalmsteaks 2 à 3 min. aan elke kant (ze moeten gaar zijn vanbinnen en goudbruin vanbuiten).

  11. Meng intussen de slablaadjes met de aardappelen, de prinsessenbonen, de tapastomaten, de olijven en de uitgelekte kappertjes. Versier met partjes ei.

  12. Meng de mosterd met de wijnazijn en de extra vierge olijfolie, en kruid met zwarte peper en zout. Giet de dressing over de salade.

  13. Snij de gebakken zalm in stukjes en verdeel over de salade.

  14. Afwerking:
  15. Lekker als lunch met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  4. Kook de aardappelen 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij ze in de lengte in 4.

  5. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Pel en snij ze in 4 partjes.

  6. Kook de prinsessenbonen 7 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze onder koud water.

  7. Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los.

  8. Snij de tapastomaten in 4.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de zalmsteaks 2 à 3 min. aan elke kant (ze moeten gaar zijn vanbinnen en goudbruin vanbuiten).

  11. Meng intussen de slablaadjes met de aardappelen, de prinsessenbonen, de tapastomaten, de olijven en de uitgelekte kappertjes. Versier met partjes ei.

  12. Meng de mosterd met de wijnazijn en de extra vierge olijfolie, en kruid met zwarte peper en zout. Giet de dressing over de salade.

  13. Snij de gebakken zalm in stukjes en verdeel over de salade.

  14. Afwerking:
  15. Lekker als lunch met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 45.3 g
Koolhydraat 26.9 g
Eiwit 39.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maes Pilsbier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Italië

Bekijk het recept digitaal