- Bewaar

- Bewaar
Salade van gebakken aubergine met kleurrijke tomaatjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de aubergines in blokjes.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
(25 min.)
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 10 min. bakken. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
-
Dek af en laat nog 10 min. verder garen op een zacht vuur. Laat lichtjes afkoelen en overgiet met het citroensap.
-
Rooster intussen de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Meng de aubergine met de tomaatjes. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de peterselie en het sesamzaad.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de aubergines in blokjes.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
(25 min.)
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 10 min. bakken. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
-
Dek af en laat nog 10 min. verder garen op een zacht vuur. Laat lichtjes afkoelen en overgiet met het citroensap.
-
Rooster intussen de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Meng de aubergine met de tomaatjes. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de peterselie en het sesamzaad.