Salade van gebakken aubergine met kleurrijke tomaatjes
Salade van gebakken aubergine met kleurrijke tomaatjes

Salade van gebakken aubergine met kleurrijke tomaatjes

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 9 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 8.3 g
Suiker 7.6 g
Vezel 2 g
Eiwit 3.7 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de aubergines in blokjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. (25 min.)

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 10 min. bakken. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  10. Dek af en laat nog 10 min. verder garen op een zacht vuur. Laat lichtjes afkoelen en overgiet met het citroensap.

  11. Rooster intussen de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Meng de aubergine met de tomaatjes. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de peterselie en het sesamzaad.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de aubergines in blokjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. (25 min.)

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 10 min. bakken. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  10. Dek af en laat nog 10 min. verder garen op een zacht vuur. Laat lichtjes afkoelen en overgiet met het citroensap.

  11. Rooster intussen de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Meng de aubergine met de tomaatjes. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de peterselie en het sesamzaad.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 9 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 8.3 g
Suiker 7.6 g
Vezel 2 g
Eiwit 3.7 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal