Salade van groene asperges en frambozen, granaatappeldressing en burrata
Salade van groene asperges en frambozen, granaatappeldressing en burrata

Salade van groene asperges en frambozen, granaatappeldressing en burrata

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kcal
Energie 1105 kj
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 18.2 g
Suiker 13.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 6 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de asperges van de punt naar beneden en breek het harde uiteinde af. Snij ze in schuine stukken van ± 4 cm. Kook ze 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Snij de granaatappel in 2 en pers hem. Meng het granaatappelsap met de olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  4. Pluk de kervel. Snij de kropsla in fijne reepjes en meng met de rucola en de kervel. Meng er voorzichtig de asperges en de frambozen onder en schik op een serveerschaal.

  5. Besprenkel de salade met de granaatappeldressing en serveer de rest apart. Leg er de burrata op en kruid met zwarte peper.

Tip

- Wil u dit slaatje meenemen op een picknick? Vervang de burrata dan door minimozzarellabolletjes. Zo kan u de salade vooraf al in porties verdelen. Neem de dressing apart mee, zodat de sla lekker fris en knapperig blijft. - U kan deze salade ook als bijgerecht serveren bij charcuterie, zoals gedroogde ham, gegrilde of gebakken eendenfilet, geroosterde kip, gegrilde halloumi ... Laat de burrata dan wel weg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de asperges van de punt naar beneden en breek het harde uiteinde af. Snij ze in schuine stukken van ± 4 cm. Kook ze 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Snij de granaatappel in 2 en pers hem. Meng het granaatappelsap met de olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  4. Pluk de kervel. Snij de kropsla in fijne reepjes en meng met de rucola en de kervel. Meng er voorzichtig de asperges en de frambozen onder en schik op een serveerschaal.

  5. Besprenkel de salade met de granaatappeldressing en serveer de rest apart. Leg er de burrata op en kruid met zwarte peper.

Tip

- Wil u dit slaatje meenemen op een picknick? Vervang de burrata dan door minimozzarellabolletjes. Zo kan u de salade vooraf al in porties verdelen. Neem de dressing apart mee, zodat de sla lekker fris en knapperig blijft. - U kan deze salade ook als bijgerecht serveren bij charcuterie, zoals gedroogde ham, gegrilde of gebakken eendenfilet, geroosterde kip, gegrilde halloumi ... Laat de burrata dan wel weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kcal
Energie 1105 kj
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 18.2 g
Suiker 13.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 6 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g

Bekijk het recept digitaal