Salade van kumato-tomaten met gehaktballetjes en minikrieltjes
Salade van kumato-tomaten met gehaktballetjes en minikrieltjes

Salade van kumato-tomaten met gehaktballetjes en minikrieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 726 kcal
Vet 48.7 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 37.2 g
Suiker 7.8 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 30.8 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Wrijf de minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  4. Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in blokjes.

  5. Snij de rode ui in ringen.

  6. Snipper de munt fijn.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. 1 Verdeel de minikrieltjes over een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. 2 Meng intussen de panko en het ei onder het gehakt. Maak balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  12. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Bak nog 5 min. op een matig vuur.

  13. 4 Meng de tomaten, de komkommer, de avocado en de rode ui onder elkaar. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, de rodewijnazijn, de oregano, peper en zout. Meng er de feta onder en bestrooi met de munt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Wrijf de minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  4. Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in blokjes.

  5. Snij de rode ui in ringen.

  6. Snipper de munt fijn.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. 1 Verdeel de minikrieltjes over een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. 2 Meng intussen de panko en het ei onder het gehakt. Maak balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  12. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Bak nog 5 min. op een matig vuur.

  13. 4 Meng de tomaten, de komkommer, de avocado en de rode ui onder elkaar. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, de rodewijnazijn, de oregano, peper en zout. Meng er de feta onder en bestrooi met de munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 726 kcal
Vet 48.7 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 37.2 g
Suiker 7.8 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 30.8 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Delta IPA Blond bier Wijn Champ des Murailles rosé Prémium Bio A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal