Salade van selder en appel
Salade van selder en appel

Salade van selder en appel

1 u.
Bijgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Vet 8.2 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de knolselder en rasp fijn.

  3. Snij de selder in fijne stukjes.

  4. Schil de appelen en rasp grof. Besprenkel met de helft van het citroensap.

  5. Breek de walnootpitten in 2.

  6. Bereiding:
  7. Breng 1/2 dl water aan de kook met de suiker, de cayennepeper en zout. Voeg de walnootpitten toe en laat ± 20 min. sudderen.

  8. Bekleed een bakvorm met vetvrij bakpapier. Haal de walnootpitten uit het suikerwater en verdeel los over de bakvorm. Plaats in een op 120 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min. Laat afkoelen.

  9. Meng alle ingrediënten voor de saus met de rest van het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Schep alle groentjes en de helft van de walnootpitten onder elkaar in een ruime slakom. Meng er de saus onder en versier met de rest van de walnootpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de knolselder en rasp fijn.

  3. Snij de selder in fijne stukjes.

  4. Schil de appelen en rasp grof. Besprenkel met de helft van het citroensap.

  5. Breek de walnootpitten in 2.

  6. Bereiding:
  7. Breng 1/2 dl water aan de kook met de suiker, de cayennepeper en zout. Voeg de walnootpitten toe en laat ± 20 min. sudderen.

  8. Bekleed een bakvorm met vetvrij bakpapier. Haal de walnootpitten uit het suikerwater en verdeel los over de bakvorm. Plaats in een op 120 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min. Laat afkoelen.

  9. Meng alle ingrediënten voor de saus met de rest van het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Schep alle groentjes en de helft van de walnootpitten onder elkaar in een ruime slakom. Meng er de saus onder en versier met de rest van de walnootpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Vet 8.2 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 3.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Deze evenwichtige premier cru is gemaakt van laat geoogste pinot-grisdruiven. Die geven een heel aromatische, ronde en evenwichtige wijn.

Bekijk het recept digitaal