Salade van wittekool met countrysteak en peterseliekrieltjes
Salade van wittekool met countrysteak en peterseliekrieltjes

Salade van wittekool met countrysteak en peterseliekrieltjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 67 g
Suiker 22 g
Vezel 11 g
Eiwit 41.3 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Laat de rozijnen 5 à 10 min. wellen in water. Giet af.

  2. Snij intussen de krielaardappelen in de lengte in 2. Snij de wittekool in reepjes en de appelen in fijne partjes.

  3. Snipper de sjalot fijn. Pers de sinaasappel. Hak de pecannoten grof.

  4. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de steaks 3 à 4 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Of bak 2 a 3 min aan elke kant op een hete bbq.

  5. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan en roerbak de krielaardappelen 6 à 8 min. Doe er de peterselie bij.

  6. Meng de appelen, de sjalot, de rozijnen en de pecannoten onder de wittekool.

  7. Maak de dressing: meng het sinaasappelsap met de mosterd en de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Sprenkel over de salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Laat de rozijnen 5 à 10 min. wellen in water. Giet af.

  2. Snij intussen de krielaardappelen in de lengte in 2. Snij de wittekool in reepjes en de appelen in fijne partjes.

  3. Snipper de sjalot fijn. Pers de sinaasappel. Hak de pecannoten grof.

  4. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de steaks 3 à 4 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Of bak 2 a 3 min aan elke kant op een hete bbq.

  5. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan en roerbak de krielaardappelen 6 à 8 min. Doe er de peterselie bij.

  6. Meng de appelen, de sjalot, de rozijnen en de pecannoten onder de wittekool.

  7. Maak de dressing: meng het sinaasappelsap met de mosterd en de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Sprenkel over de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 67 g
Suiker 22 g
Vezel 11 g
Eiwit 41.3 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roc des Dentelles A.O.P. Gigondas Bier Guinness Special Export Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal