Salsa rossa
Salsa rossa

Salsa rossa

55 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en haal de pitjes eruit. Snij eerst in reepjes en daarna in blokjes.

  4. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  5. Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snipper fijn.

  6. Pel de paprika met een dunschiller. Snij in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne repen en daarna in blokjes van dezelfde grootte als de tomaten.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig op een zacht vuur.

  9. Voeg daarna de blokjes paprika, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje toe. Laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur en roer regelmatig met een houten lepel.

  10. Doe er de tomatenblokjes bij en laat nog 10 min. verder stoven. Kruid met zwarte peper en zeezout.

Tip

Ideaal voor pittige bruschetta's. Ook lekker bij rood vlees of gevogelte (op de barbecue). Geef er rijst of stokbrood bij. Salsa's zijn pittige sausen of bijgerechten uit de zuiderse keuken. Er bestaan versies uit verschillende landen, van Italië tot Mexico. Salsa rossa is een rode variant uit Italië, die heel lekker is bij gegrild vlees of gevogelte.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en haal de pitjes eruit. Snij eerst in reepjes en daarna in blokjes.

  4. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  5. Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snipper fijn.

  6. Pel de paprika met een dunschiller. Snij in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne repen en daarna in blokjes van dezelfde grootte als de tomaten.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig op een zacht vuur.

  9. Voeg daarna de blokjes paprika, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje toe. Laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur en roer regelmatig met een houten lepel.

  10. Doe er de tomatenblokjes bij en laat nog 10 min. verder stoven. Kruid met zwarte peper en zeezout.

Tip

Ideaal voor pittige bruschetta's. Ook lekker bij rood vlees of gevogelte (op de barbecue). Geef er rijst of stokbrood bij. Salsa's zijn pittige sausen of bijgerechten uit de zuiderse keuken. Er bestaan versies uit verschillende landen, van Italië tot Mexico. Salsa rossa is een rode variant uit Italië, die heel lekker is bij gegrild vlees of gevogelte.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 2.3 g

Bekijk het recept digitaal