- Bewaar
- Bewaar
Saltimbocca met mozzarella, rozemarijn en penne
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Bolgheri D.O.C. 'Sabbiato' Sensi Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de courgettes en de aubergine in plakken van 1/2 cm. Snij vervolgens in lange repen en daarna in kleine blokjes.
-
Snij de mozzarella in dunne plakken.
-
Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2.
-
Rasp de provolone.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol de kalfsescalopes een beetje dunner met een deegrol. Leg er de plakjes mozzarella op en rol de escalopes strak op. Wikkel rond elk rolletje een sneetje parmaham en prik er een cocktailprikker en een takje rozemarijn door.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes 6 min. aan alle kanten goudbruin. Leg vervolgens in een ovenschaal en laat nog 10 min. verder bakken in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergine- en courgetteblokjes toe en stoof 6 min. op een matig vuur.
-
Meng er de gedroogde kerstomaten onder en kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout. Overgiet met de kerstomatensalsa en laat nog 5 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden, schep er de kerstomatensaus over en serveer met de kalfsrolletjes. Bestrooi met de geraspte provolone.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Bolgheri D.O.C. 'Sabbiato' Sensi Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de courgettes en de aubergine in plakken van 1/2 cm. Snij vervolgens in lange repen en daarna in kleine blokjes.
-
Snij de mozzarella in dunne plakken.
-
Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2.
-
Rasp de provolone.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol de kalfsescalopes een beetje dunner met een deegrol. Leg er de plakjes mozzarella op en rol de escalopes strak op. Wikkel rond elk rolletje een sneetje parmaham en prik er een cocktailprikker en een takje rozemarijn door.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes 6 min. aan alle kanten goudbruin. Leg vervolgens in een ovenschaal en laat nog 10 min. verder bakken in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergine- en courgetteblokjes toe en stoof 6 min. op een matig vuur.
-
Meng er de gedroogde kerstomaten onder en kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout. Overgiet met de kerstomatensalsa en laat nog 5 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden, schep er de kerstomatensaus over en serveer met de kalfsrolletjes. Bestrooi met de geraspte provolone.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Bolgheri D.O.C. 'Sabbiato' Sensi Toscana - Italië