Samosa's met gehakt en uien-yuzukonfijt
Samosa's met gehakt en uien-yuzukonfijt

Samosa's met gehakt en uien-yuzukonfijt

25 min.
Voorgerecht
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1816 kj
Energie 434 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 29.9 g
Suiker 9.1 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 20.5 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snipper de sjalotten fijn en hak de pistachenoten fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de sjalotten 2 à 3 min. Roer er het gehakt onder en maak los met een vork. Laat 3 à 5 min. bakken.

  4. Neem van het vuur en roer er het uienkonfijt en de helft van de pistachenoten onder.

  5. Snij elk vel filodeeg in 3 gelijke repen en bestrijk met olijfolie. Verdeel de gehaktmengeling over elke reep en vouw telkens tot een driehoekje.

  6. Schik de samosa’s op een bakplaat en zet 10 min. in de voorverwarmde oven tot de driehoekjes mooi goudbruin zijn. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snipper de sjalotten fijn en hak de pistachenoten fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de sjalotten 2 à 3 min. Roer er het gehakt onder en maak los met een vork. Laat 3 à 5 min. bakken.

  4. Neem van het vuur en roer er het uienkonfijt en de helft van de pistachenoten onder.

  5. Snij elk vel filodeeg in 3 gelijke repen en bestrijk met olijfolie. Verdeel de gehaktmengeling over elke reep en vouw telkens tot een driehoekje.

  6. Schik de samosa’s op een bakplaat en zet 10 min. in de voorverwarmde oven tot de driehoekjes mooi goudbruin zijn. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1816 kj
Energie 434 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 29.9 g
Suiker 9.1 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 20.5 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château du Bois de la Garde Rosé A.O.P. Côtes du Rhône Bier Grimbergen Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal